Site haritası: https:// whatingilizce.blogspot.com /sitemap_index.xml

Friday, December 27, 2013

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI TARİFİ İNGİLİZCE TÜRKÇE

Zeytinyağı (Zeytinyağlı Yaprak Sarması) 

Malzemeler Tedbir Tutar
Asma yaprağı - 150 gram
Su 2 2/3 su bardağı 550 gram
Tuz 3 çay kaşığı 18 gram
Soğan 6 büyük 600 gram
Zeytinyağı ¾ su bardağı 150 gram
Fındık 2 yemek kaşığı 20 gram çam
Pirinç 1 1/3 su bardağı 240 gram
Şeker 2 tatlı kaşığı 8 gram
Kuş üzümü 2 yemek kaşığı 20 gram
Maydanoz 1 küçük boy demet 40 gram
Dereotu 1 küçük boy demet 30 gram
Taze nane 10-15 yaprak 10 gram
Tarçın ¾ tatlı kaşığı 1.5 gram
Karabiber ¾ tatlı kaşığı 1.5 gram
Tüm baharat ½ tatlı kaşığı 2 gram
Limon suyu 2 yemek kaşığı 20 gram
Limon 1 orta boy 100 gram
Porsiyon: 6
 
Hazırlama: Asma yaprakları yıkayın ve iri sapları çıkarın. Bir tencereye su ve bir çay kaşığı tuz koyun. Yaprakların yarısını kaynatın ve eklemek getirin. Kez devrilmesi, 4-5 dakika boyunca onları pişirin. Benzer şekilde diğer yarısını pişirin. Pişirme sıvı ölçün ve 2 3/4 bardak tamamlamak ve bir kenara koyun. Peel soğan, ara sıra karıştırarak, kısık ateşte 20 dakika yağda ve fındık, kapak ve kavurma ile birlikte tencereye yıkayın ve ince ince doğrayın, bir yer. Fındık kahverengi hale gelir, böylece uzaklaştırılmıştır kapak ile birkaç kez karıştırılır. Yıkayın ve pirinç drenaj ve tencereye ekleyin ve birkaç kez karıştırın. , Kalan tuz, şeker ve sıcak pişirme sıvının 1 ¾ bardak ekleyin karıştırın ve kuş üzümü ile serpin. Tüm sıvı azalır kadar, 10-15 dakika boyunca ilk, orta ve daha sonra düşük ısı üzerinde pişirin. Maydanoz ve dereotunu yıkayın ve sapları çıkarın ve ince ince doğrayın. Birlikte nane, baharatlar ve limon suyu ile pişirilmiş pilav bunları ekleyin ve 10 dakika boyunca kapalı bırakın. Sarıldığında damarlar ile yan içine bakacak şekilde asma yaprakları yerleştirin. O doldurma üzerinde yan kenarları katlayın ve sonra sarın, bir tarafa hazırlanmış dolum yerleştirin. Asma yaprakları ile sığ bir tencere dibini ve kaldırılır maydanoz ve dereotu sapları Kapak ve üzerlerine sarılmış asma yaprakları yerleştirin.
**ingilizcesi***

Vine Leave Wraps with Olive Oil (Zeytinyagli Yaprak Sarması)

Ingredients Measure Amount
Vine leaves - 150 grams
Water 2 2/3 cups 550 grams
Salt 3 teaspoons 18 grams
Onion 6 big 600 grams
Olive oil ¾ cup 150 grams
Pine nuts 2 tablespoon 20 grams
Rice 1 1/3 cup 240 grams
Sugar 2 teaspoons 8 grams
Currants 2 tablespoons 20 grams
Parsley 1 small size bunch 40 grams
Dill 1 small size bunch 30 grams
Fresh mint 10-15 leaves 10 grams
Cinnamon ¾ teaspoon 1.5 grams
Black pepper ¾ teaspoon 1.5 grams
All spice ½ teaspoon 2 grams
Lemon juice 2 tablespoons 20 grams
Lemon 1 medium size 100 grams
Servings: 6

 Preparation :
Wash the vine leaves and remove the coarse stems. Put the water and a teaspoon of salt in a pot. Bring to boil and add half of the leaves. Simmer them for 4-5 minutes, turning over once. Simmer the other half in similar fashion. Measure the cooking liquid and complete it to 2 3/4 cups and set aside.
Peel the onions, wash and chop finely, place in pot together with oil and nuts, cover and sauté for 20 minutes over low heat, stirring occasionally. Stir a few time with the lid removed so that the nuts are browned. Wash and drain the rice and add to the pot and stir a couple of times. Add the remaining salt, sugar and the 1 ¾ cups of the hot cooking liquid, stir and sprinkle with currants. Simmer it on first medium and then low heat for 10-15 minutes, until all the liquid is reduced. Wash the parsley and the dill and remove the stems and chop finely. Add them to the cooked rice together with mint, spices and the lemon juice and leave covered for 10 minutes. Place the vine leaves so that the side with veins face inside when wrapped. Place the prepared filling to one side, fold the side edges over he filling and then wrap it. Cover the bottom of a shallow saucepan with vine leaves and the removed parsley and dill stems and place the wrapped vine leaves over them.
Place a heat-proof flat plate over the leave wraps (dolmas). Heat the remaining boiling liquid and add to the pan slowly, pouring from the edge of the dolmas. Cover and simmer over low heat for 50 minutes. Transfer to a serving dish when cool, and garnish with lemon slices.

1 comment:

KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ MASALI İNGİLİZCE ÖZETİ

  IRMIZI BAŞLIKLI KIZ MASALI İNGİLİZCE ÖZETİ Kırmızı Başlıklı Kızın İngilizce Özeti The story is about a lovely sweet girl who is loved by o...